četvrtak, 26. rujna 2019.

Svijesnost i milonga - sretno mjesto


Povezanost (“ s argentinskim tangom”) na plesnom događaju (milongi, praktici, satu i ...) kada plešemo znači povezanost s svime što nas okružuje. Znači u osnovi, S SVIMA OSTALIMA kao i s cijelim okruženjem. Osnovni bonton iz života ne nestaje ni u argentinskom tangu.


Izgubiti se u svojem “privatnom” i “intimnom” svijetu dok plešemo zvuči primamljivo. Kao i opravdano. Jednostavno je zaboraviti kako nismo “SAMI” te da dijelimo trenutak kao i prostor s više ljudi, osim što je lako je i pogrešno. Predstavlja ne poštovanje s više aspekata. 

Tada prestaje argentinski tango kao ples. 


Argentinski tango je dijeljenje vremena i prostora sa SVIMA. Ne samo sa “SOBOM” ili našim “partnerom … ”.


Argentinski tango kao outlet poveznica na tekst.

💗



Biti svjestan prostora, vremena i svega što se događa na cijeloj milongi ( satu ...) otvara vrata za potpuni doživljaj kao i za nova iskustva.
🌸



Sve se svodi na svjesnost, poštovanje i obzir prema drugima.
👂



Na primjer, važno je razumjeti tko je dostupan za ples i tko nije, prije poziva na ples bilo cabeceom ili na neki drugi način. Ne prekidati osobe koje plešu samo zato što smatramo kako imao pravo iz svojih razloga na taj ples. Za kortine ako pozdravljamo par koji tog trena namjerava nastaviti ili početi plesati zašprehavati, kao i nastaviti nakon kortine ili čega već. Nije kulturno ometati plesače na plesnom podiju. Pričekajte da se osoba s kojom tako važno želite pričati (ili što već) makne s plesnog podija i postane slobodna za komunikaciju s “VAMA” - što ne znači sam njen izlazak s plesnog podija. Ako osoba vodi lijep razgovor s nekim drugim, ne biste trebali prekidati razgovor i pozvati tu osobu na ples... Bilo bi to nepoštovanje prema objema osoba. 


Tekst poveznica Sunce i mjesec te argentintinski tango - usklađenje i neovisnost.




I možda, ako Vas netko pozove na ples dok vodite lijepi razgovor s nekim drugim, možda bi trebali jednostavno pristojno, odbiti. Ili, ako postoji par koji pleše isključivo među sobom, možda nije pravi trenutak/večer da pokušate pozvati bilo koga od njih za ples. Barem dok ne budete siguran da oni aktivno pokušavaju plesati s drugim ljudima. Kao što se nemojte otimati iz naručja ili trzati u naručju osobe s kojom tog trena plešete jer vidite svoj "TROFEJ" drugu osobu s kojom želite plesati koja isto tako pleše s nekim drugim. 



Ako ste svjesni svoje odgovornost i brige o okruženju oko sebe, nećete ući na podiju bez da ste primjetili kako su plesači koji su već na plesnom podiju bliže vama svjesni vaše želje za uključenje. Ako shvatite ovu dublju razinu povezanosti, također nećete pogriješiti ako ne zamjerite paru bliže vama koji vam nije odobrio ulazak u #dancefloor. Sigurno postoje dobri razlozi za to.



Argentinski tango kao sigurno mjesto poveznica na tekst.



Biti svjestan i s poštovanjem prema drugima kao princip je zapravo sve što je potrebno za riješiti mnoge probleme te stvoriti zdravu atmosferu.





🤗 "Svjesnost je najjače oruđe u argentinskom tangu."
Jelena Somogyi



INSTITUT ARGENTINSKOG TANGA LIBERTANGO
📲



Nema komentara:

Objavi komentar

Valcer povratka

Naslov: Valcer povratka Glazba: José Luis Castiñeira de Dios  Tekst: Fernanda E. Solanasa  Iz filma "Exilio del Gardel" (Fernando ...