utorak, 26. prosinca 2017.

Komunikacija i svjesnost u argentinskom tangu

Svjesnost je najjače oruđe razvoja i u argentinskom tangu. 

Svjesnošću svoga tijela dolazimo do spoznaje i razumijevanja anatomije/strukture pokreta te razvijamo svjesnost o segmentu pokreta što dovodi do jasnih, povezanih i udobnih pokreta (optimalizacija pokreta). Bilo u s smislu nas samih, u odnosu s drugom osobom te i u odnosu na okolinu uz mnogi drugi niz čimbenika. 
Argentinski tango teži ne nametljivoj komunikaciji sudionika i stvaranju slobodnog tjelesnog te emotivnog prostora. S njim stvaramo odnose koji nam dopuštaju da budemo ono što jesmo. Podupiru nas kako bismo rasli kao pojedinci i dio društva, gdje se potpuno prikazujemo kao tko smo iz želje, ne iz obaveze ili pridržavanja društvenih skripti.

Slušaj i čuj mogućnost razvija se nakon upoznavanja naših vlastitih reakcija na vlastiti pokret te ujedno neposrednog razvoja svjesnosti o reakcijama na pokret osoba s kojima dijelimo i stvaramo priču pokreta. Upoznavanjem našeg tjelesnog bića, sposobniji smo otvoriti i prihvatiti ostala osjetila uz prihvat komunikacije koja nastaje s i pri stvaranju te dijeljenju pokreta iz kojeg se stvara priča.  


Čujemo, osjetimo i vidimo - kako, gdje i kada te smo u mogućnosti svakog trenutka prilagoditi svoju akciju ili reakciju te je nadopuniti i oblikovati.


Jedno od najsnažnijih pretraživanja u životu je potraga za unutarnjom i vanjskom ravnotežom. 


Sam argentinski tango predstavlja ravnotežu.



Valcer povratka

Naslov: Valcer povratka Glazba: José Luis Castiñeira de Dios  Tekst: Fernanda E. Solanasa  Iz filma "Exilio del Gardel" (Fernando ...