nedjelja, 20. lipnja 2021.

Jutro poslije - Donji Grad, Trg Marka Marulića

Šetnja gradom otkriva puno. Otkrivljenja za rane šetače pasa. Pet ujutro u prošlom stoljeću izgubljeno nađeno... nakit, novčanici, mobiteli, odjeća, obuća i nije bilo zaboravljenog smeća toliko koje nije programirano da došeće do kante za smeće. Zaspali tulumaši na klupici koji moraju doći k sebi kako bi pronašli put bili su dio budućnosti. Rijetkost u prošlom stoljeću.

Ajka English seter, Zagreb

Ovo stoljeće nećemo okrivljavati za nemar i odgovornost pojedinca rat, već pandemiju koja nas je držala u zatočeništvu. Karantena će bit glavni krivac za mentalno i tjelesno zapuštanje ili otpuštanje. Mladima je najteže!!! Kako će se upoznat i družit? Ostale generacije nisu bitne?

Ovo je slika jutra, onog poslije. Ostaci dostavljene ambalaže hrane od ribica do kolača te pića. Miris jutra poslije od usmrđene hrane, prolivenog pića, opušci marinirani i zahod posvuda. Danas sjedneš i naručiš te ostaviš. 


Zabrana nije postajala za šetnje. Bar ne kod nas. Rijetko tko se nije vidio s kojim prijateljem u parku. Parkovi su dobili svoju vizuru. Oživjeli ponovno s igrom djece i bivanjem izvan kuće #ostanidoma pretvorio se #naotvorenom. Trgovački centri nisu bili vikend obiteljsko izletište. Klasično slijedi ono povezao sam se s sobom, otkrio sam se... Normalno... Trčanje s rođendana na rođendan, s događaja na događaj, aktivnosti na aktivnost i posla na posao bio je špica te ocjena vrijednosti kvalitete života prije. U jednom trenutku, stop.  Onlajzirali smo se od kuće za sastanke. Dobili više vremena za biti i ne letenje. Neki su ostali bez posla i ikakvih primanja. U nekim drugim kulturama je jača bila podrška za kulturno, kreativne i društvene sadržaje online besplatno dostupne koji su krenuli kao podrška. Kasnije se precrtala i na one otvorenom. 


Manje smeća i bolje druženje te bivanje s svojom okolinom dolazi od osmišljenog bivanja na aktivnostima. Odgovornost ne treba olako ili teško shvatiti. Moram, moram, moram ... trebam, trebam, trebam. 


Ostavi kako si našao ili unaprijedi.  


Umjesto da pitate: “U čemu je problem?“, pitajte: “Gdje je prilika za razvoj?“ 


#sigurnijiikvalitetnijicentar #mojaulicamojkvart 

👑INSTITUT ARGENTINSKOG TANGA LIBERTANGO  

WWW.LIBERTANGO.EU  

WWW.TANGOCROATIA.WEEBLY.COM  

WWW.ARGENTINSKITANGOLIBERTANGO.BLOGSPOT.COM 

YouTube channel - Tango argentino Libertango Jelena Somogyi 

Nema komentara:

Objavi komentar

Valcer povratka

Naslov: Valcer povratka Glazba: José Luis Castiñeira de Dios  Tekst: Fernanda E. Solanasa  Iz filma "Exilio del Gardel" (Fernando ...